Verklein de kans op inbraak – Zorg dat uw huis beveiligd is

We horen het vandaag de dag steeds vaker. Woninginbraak en vaak zelfs gewoon overdag. Helaas zijn senioren vaak het doelwit van de inbrekers. Ze komen aan de deur met een verhaal dat ze bijvoorbeeld de meterstanden op komen nemen of dat ze een pakketje hebben dat bezorgd moet worden. De deur wordt open gedaan en voor dat u het weet staat de inbreker bij u in gang.

Belangrijk dus om uw huis en uzelf goed te beveiligen om op deze manier uw huis voor de inbreker zo oninteressant mogelijk te maken. Een eerste tip die wij hebben is om de deur alleen maar open te doen op het moment dat u ook zeker weet dat er een afspraak staat. Laat ook kinderen of kleinkinderen van te voren even bellen wanneer ze langs willen komen dan weet u ook dat u iemand kunt verwachten. Voor alle onaangekondigde bezoeken laat u de deur dicht.

Ook adviseren wij u om een beveiligingscamera op te hangen bij de voor en achterdeur. Dit heeft twee voordelen. U kunt zelf gemakkelijk checken wie er voor de deur staat zonder deze open te doen en als tweede voordeel heeft dit dat wanneer er iemand voor de deur staat hier opnamen van gemaakt worden dus ook wanneer u niet thuis bent kunt u later toch checken of er mensen aan de deur zijn geweest en of dit inderdaad klopt.

Natuurlijk kunt u uw huis nog verder beveiligen met bijvoorbeeld een alarmsysteem of rolluiken, maar dit zijn vooral oplossingen voor wanneer u zelf niet thuis bent.

Laat u goed adviseren over de mogelijkheden en zorg dat u de kans op een inbraak zo klein mogelijk maakt!

Bron: senioren.nl