2013

liever thuis! Zwolle

De allereerste editie van liever thuis! vond plaats in de Ijsselhallen te Zwolle. Er kwamen 2.000 bezoekers die op drie dagen door 60 exposanten helemaal op de hoogte werden gebracht over comfortabel, veilig en zelfstandig wonen.

2013

liever thuis! Eindhoven

De tweede editie van liever thuis! vond plaats in het Beursgebouw te Eindhoven. Zo’n 3.000 bezoekers gingen in gesprek met 80 exposanten en ontvingen een advies op maat om hun oude dag zo in te richten dat ze tot op hoge leeftijd comfortabel in de eigen omgeving kunnen blijven wonen.

2014

liever thuis! Amsterdam beurs

In de RAI Amsterdam konden ouderen, professionals en mantelzorgers uit Amsterdam en omgeving kennis maken met de liever thuis! beurs. De hal was groots en overzichtelijk opgezet en bezoekers keken hun ogen uit. Een van de hoogtepunten was het Beweegplein waarop de bezoekers op een laagdrempelige manier kennis konden maken met diverse sporten en oefeningen om tot op hoge leeftijd actief te blijven.

2014

liever thuis! Arnhem

Een bijzondere locatie voor een bijzondere editie van liever thuis! In samenwerking met de Provincie Gelderland organiseerden we de liever thuis! beurs in de Eusebiuskerk te Arnhem. Door het informatieve programma wisten ook veel professionals deze editie van liever thuis! te vinden.

2014

liever thuis! Haaglanden

In de Broodfabriek te Rijswijk werd liever thuis! georganiseerd voor de hele regio Haaglanden. Bezoekers konden zich vrijblijvend oriÎnteren op alle mogelijkheden om prettig oud te worden in de eigen omgeving.

2014

liever thuis! Eindhoven

Tijdens deze editie vond er een opiniedebat plaats op liever thuis! met de titel ‘Ouderen, niet mijn zorg!’ Vertegenwoordigers van ondermeer de politiek, ouderenbonden, branchepartijen maar ook ouderen zelf gingen het gesprek met elkaar aan. Met als resultaat een levendig debat waarin uitgebreid werd gesproken tot hoe ver de eigen verantwoordelijkheid bij het ouder worden moet gaan. Los van het debat was er een groot aanbod aanwezig van praktische producten en slimme oplossingen die een comfortabel en plezierig leven mogelijk maken, voor nu Ën later!

2015

liever thuis! Arnhem

Tijdens de tweede editie van liever thuis! in de Eusebiuskerk te Arnhem stonden de provinciale verkiezingen centraal. De bezoekers maakten kennis met zo’n 60 bedrijven die hen alles vertelden over comfortabel en plezierig ouder worden in de eigen omgeving. Daarbij konden ze live het debat bijwonen waar de provinciale partijen hun visie over ‘Ouder worden in Gelderland’ deelden.

2015

liever thuis! Haaglanden

De tweede editie van liever thuis! Haaglanden was wederom te vinden in De Broodfabriek te Rijswijk. Tijdens deze editie stond comfortabel en slim wonen centraal. Daardoor konden bezoekers kennis maken met tal van slimme producten en diensten die zorgen voor meer wooncomfort. Zo waren er slimme huishoudproducten aanwezig, maar ook gemaksdiensten aan huis daarbij maakte bezoekers kennis met woning automatisering.

2015

liever thuis! Eindhoven

In 2012 vond alweer de derde editie plaats van liever thuis! in Eindhoven. Een editie waarbij er een zeer divers programma werd neergezet. Zo konden bezoekers de nieuwste producten en diensten gericht op ouderen ontdekken op de innovatieroute, ze konden diverse kennissessies en lezingen bijwonen. Maar ook maakte ze kennis met Olga Commandeur die vertelde hoe je tot op hoge leeftijd actief blijft.

2016

De nationale liever thuis! beurs

Deze unieke editie van liever thuis! vond plaats in de RAI Amsterdam tegelijkertijd met de Huishoudbeurs. Bezoekers van de Huishoudbeurs konden gratis een bezoek brengen aan liever thuis! Dat zorgde voor een zeer gemÍleerde bezoekersgroep van jong tot oud. Zowel voor exposanten als bezoekers zorgde dit voor verrassende inzichten.

2016

liever thuis! & LEEF! Eindhoven

Vanuit de bezoekers kregen we steeds meer vraag naar nieuwe en andere onderwerpen. Daarom ontwikkelden we het concept van LEEF! een lifestyle evenement voor mensen die het maximale uit hun leven willen halen op het gebied van gezondheid, wonen en luxe. Deze combinatie werd door zowel exposanten als bezoekers goed ontvangen en vormde daardoor de basis voor de doorontwikkeling van liever thuis! en LEEf!

2017

liever thuis! & LEEF! Eindhoven

Niet alleen vond in 2017 het vijfjarig jubileum plaats van liever thuis! het was ook de grootste en drukst bezochte editie tot nu toe. Het LEEF! gedeelte ontwikkelde zich tot een volwaardig evenement naast liever thuis! waardoor er een enorm divers aanbod op de beurs aanwezig was. Daarbij organiseerden we in het kader van het vijfjarig jubileum de verkiezing: Leukste opa of oma van Brabant waarvan de finale live op de beurs plaatsvond.


De oorsprong...

De oorsprong van +Genieten ligt alweer in 2012. Toen werd er vanuit de overheid bepaald dat mensen zelf verantwoordelijk zijn voor hun oude dag. Voorheen ging je als je wat ouder werd en tegen ongemakken aanliep naar de gemeente. Die schreven de oplossing voor die volgens hen het beste bij de situatie past en binnen de budgetten en aanbod van de leveranciers van de gemeente vielen. In 2012 bepaalde de overheid echter dat je in eerste instantie zelf voor een oplossing moest gaan zorgen. Bijvoorbeeld door zelf woningaanpassingen, hulpmiddelen en (mantel)zorg in te schakelen. Wij merkten op dat er daardoor een enorme behoefte ontstond bij de Nederlandse gepensioneerden naar een overzicht van alle mogelijkheden en advies over welke oplossingen het beste bij hun situatie pasten. 

Zo ontstond liever thuis! een evenement waarbij alle oplossingen samenkwamen om tot op hoge leeftijd veilig, zelfstandig en comfortabel te kunnen blijven wonen. Bezoekers en exposanten waren enthousiast maar misten ook nog een aantal onderwerpen. Als je met pensioen gaat, krijg je namelijk veel meer vrije tijd. Hoe kan je die tijd nuttig en leuk besteden, zijn er nog mooie reizen om te maken en hoe zorg je ervoor dat je gezond blijft? Maar ook wilde bezoekers graag meer terugzien over interieur, luxe en gemak in huis en uiterlijke verzorging. Om aan die wensen te voldoen werd leef! ontwikkeld. Een lifestyle evenement waarbij je inspiratie op doet om het maximale uit het leven te blijven halen.

De evenementen werden gelijktijdig georganiseerd en liepen in elkaar over zodat de bezoeker met één bezoek inspiratie op kon doen voor een actieve en gezonde levensstijl én kon ontdekken hoe de leefomgeving zo ingericht kon worden dat ze tot op hoge leeftijd de zelfstandigheid en eigen regie konden behouden. Deze combinatie werd goed beoordeeld door zowel de bezoekers als de aanbieders die op de evenementen aanwezig waren. Zo konden bezoekers zich oriënteren op praktische oplossingen om zelfstandig te blijven, maar ook was er hiermee aandacht voor de leuke dingen in het leven en de optimale invulling van de vrije tijd. Wel misten bezoekers een verbindende factor tussen leef! en liever thuis! We kregen ook steeds vaker de vraag waarom we het als twee losse evenementen organiseerden. Een terechte vraag!

Daarom hebben we besloten om na het vijf-jarig jubileum van liever thuis! de evenementen een extra impuls te geven met een verbindende factor die en een nieuwe naam die de mindset van onze bezoekers vertegenwoordigt. Hierbij hebben we goed geluisterd naar de feedback van bezoekers en deelnemers. Zo is +Genieten geboren.

+Genieten geeft inspiratie om het maximale uit je wooncomfort en vrije tijd te halen. Aan de hand van de thema’s leef! en liever thuis! worden alle facetten belicht om optimaal van het leven te kunnen (blijven) genieten.

Praktische informatie

Thema: leef!

Thema: liever thuis!