Infotainment op de beursvloer

  +Genieten staat bol van de informatie, inspiratie en interactie. In het theater is er dagelijks een gevarieerd programma dat je helpt om alles uit het leven te halen! Belangrijke onderwerpen worden hier afgewisseld met vermaak waardoor je extra kennis of misschien wel mooie prijzen mee naar huis neemt.

Met de jaren jonger

“Met de jaren word ik jonger. Ik voel me fitter en levendiger dan ooit en ervaar een diepe rust en tevredenheid. Ik heb beter leren ademen en ontdekte dat klachten die ik 30 jaar heb gehad, als sneeuw voor de zon verdwenen…” Dit is het verhaal van Marleen van den Hout. Een voorbeeld in jonger worden. In deze korte lezing hoor en ervaar je hoe je ademhaling rust en ontspanning brengt en jij je steeds jonger voelt.

Levensverhaal schrijven? Zo doe je dat

Iedereen heeft een verhaal dat de moeite waard is om op te schrijven, vindt Cees van Dijk. Tijdens zijn interactieve presentatie vertelt hij hoe je dat kunt aanpakken, geeft hij schrijfadviezen en laat hij zien hoeveel plezier je kunt beleven aan het schrijven van een levensverhaal. „Dierbare herinneringen zijn te waardevol om verloren te laten gaan”, zegt hij. Daarom schrijf ik die persoonlijke verhalen op of adviseer ik mensen die zelf hun memoires willen vastleggen.”

Ontpillen: Leefstijl als medicijn

In zijn voordracht Ontpillen helpt arts en verouderingswetenschapper David van Bodegom ons om te ‘ontpillen’. Hoe hou je zelf je botten sterk, je maagzuur in bedwang en je darmen gezond? Slaap je beter als je meer sport? Kun je je hersenen trainen? Wat kun je doen om erectiestoornissen te voorkomen? Leer je lijf beter begrijpen en zonder medicijnen en met aanpassing van je leefstijl langer gezond te blijven.

De grote +Genieten BINGO!

Een ouderwetse bingo met prachtige prijzen en waarbij de gezelligheid voorop staat! Als Bingo-liefhebber kan je je lol niet op. Geheel in stijl worden de ballen aan het rollen gebracht in de nostalgische bingomolen. We delen prijzen uit voor één rijtje, prijzen voor een volle kaart en bij de laatste ronde spelen we voor de hoofdprijs voor een volle kaart. Bovendien kun je helemaal gratis meespelen. Alle ballen verzamelen!

De charme van het ouder worden

Een nieuwe, mooie levensfase breekt aan als je ouder wordt. Betsy de Keizer vertelt hoe we hierin zelf de regie kunnen voeren en hoe we in kunnen spelen op allerlei nieuwe ontwikkelingen zoals domotica en robotica. Met duidelijke voorbeelden krijg je zo inzicht in diverse noviteiten.

Meer eten minder zorg! 

Phyllis den Brok geeft d.m.v. veel praktische voorbeelden aan hoe je door zelf te blijven snijden, maaltijden klaar te maken en actief te blijven bij de boodschappen allerlei vaardigheden blijft trainen op fysiek, sociaal en mentaal vlak. Waardoor dit niet alleen veel minder kans geeft op ongelukjes of vallen, maar dat dit ook zorgt dat je op andere terreinen de dingen kunt blijven doen die je belangrijk vindt, zoals je hobby blijven uitoefenen of op bezoek gaan bij je kleinkind.

Verbeter je focus

Sleutels kwijt, boodschappenlijstje vergeten, niet op een naam of woord komen, wat wilde ik ook alweer pakken? De wereld wordt sneller en jij wordt wat trager. Hoe houd je je aandacht bij wat je leest, hoort, ziet of aan het doen bent? Marleen van den Hout laat zien hoe jij je focus weer terugkrijgt.

We krijgen er allemaal mee te maken

Dementie is meer dan vergeetachtigheid. Hoe kunnen we mensen en hun mantelzorgers laten weten dat ze erbij horen? Negen op de tien mensen willen dat wel, maar weten niet goed hoe. Alzheimer Nederland legt uit hoe je dementie kunt herkennen en hoe je er mee om kunt gaan.

Testament en Levenstestament

Er zijn veelgehoorde misverstanden over testamenten en levenstestamenten. Wil je een keer in heel simpel Nederlands horen hoe het echt zit? Zonder wollig taalgebruik en met heldere voorbeelden en plaatjes? Dan nodigen wij je graag uit voor een presentatie van notaris Heleen Vaarten.