Honderdduizenden senioren lopen risico geld te laten liggen

230.000 Senioren-huishoudens missen mogelijk huur- of zorgtoeslag. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van 5 organisaties voor senioren en gepensioneerden. KBO-PCOB, KNVG, NVOG, FASv en NOOM willen dat de overheid burgers actiever gaat wijzen op toeslagmogelijkheden en werkt aan meer gebruiksvriendelijkheid van het toeslagenstelsel.

Lang niet alle senioren die recht hebben op huur- of zorgtoeslag, vragen deze ook daadwerkelijk aan. Eén op de zes huishoudens 55+ mist mogelijk huurtoeslag. Eén op de tien 55+-huishoudens laat wellicht zorgtoeslag liggen. Dit blijkt uit bestudering van de CBS-cijfers. Het is belangrijke informatie in aanloop naar Prinsjesdag. Onderbenutting van toeslagen door seniorhuishoudens heeft namelijk een negatief effect op de koopkracht en zelfstandigheid van ouderen.

Lees hier verder over dit onderwerp en dan kunt u ook het volledige onderzoek vinden.

Huurtoeslag aanvragen:

Om aanspraak te maken op huurtoeslag moet je aan een aantal voorwaarden voldoen, zoals de hoogte van je inkomen en vermogen. Meer informatie en hulp bij het aanvragen van huurtoeslag vind je hier.

Zorgtoeslag aanvragen:

Niet iedereen heeft recht op zorgtoeslag, maar veel mensen weten überhaupt niet wanneer zij wel recht op deze toeslag hebben. Het is dan Uiteraard zonde om er geen gebruik van te maken. Met de rekenhulp uit de onderstaande link kun je gemakkelijk berekenen of je wel of geen recht hebt op zorgtoeslag en om welk bedrag het gaat klik hier.

Bron: senioren.nl en radar.avrotros.nl.